Οικονομία

Από τη θάλασσα στο τραπέζι: Τα μικροπλαστικά σερβίρονται στο πιάτο μας

Γαρίδες, ελαιόλαδο, κρεμμύδι, ντομάτες φρέσκες, λευκό κρασί, λίγη φέτα και… μικροπλαστικά και έτοιμες και αχνιστές στο πιάτο μας οι γαρίδες σαγανάκι με ολίγον από θαλάσσια ρύπανση. Οι γαρίδες είναι τα πιο δημοφιλή θαλασσινά στον κόσμο, με τους Αμερικανούς να καταναλώνουν κατά μέσο όρο σχεδόν μισό κιλό ανά άτομο ετησίως. Είναι νόστιμες, μπορούν να συνδυαστούν με πολλά άλλα συστατικά για την προετοιμασία γευστικών πιάτων, έχουν χαμηλή θερμιδική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, διαθέτουν περισσότερες από 20 διαφορετικές βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά όπως το σελήνιο και το ιώδιο και μαγειρεύονται εύκολα και γρήγορα.

Οι γαρίδες, όμως, όπως και άλλα δημοφιλή θαλασσινά καταναλώνουν ρύπους που καταλήγουν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα αυτοί να επιστρέφουν στον άνθρωπο όταν σερβίρονται στο τραπέζι μας.

Διαβάστε περισσότερα: https://www.newmoney.gr


Πηγή: www.protothema.gr

Exit mobile version